KodoVŽivetja | ORCA — ezoterično okolje za kodiranje v živo

*
*

Orca je ezoterični programski jezik, namenjen hitremu ustvarjanju proceduralnih sekvencerjev, v katerih je vsaka črka abecede operacija, pri čemer male črke delujejo na bang, velike črke pa na vsak frame. Orca ni sintetizator, temveč okolje za kodiranje v živo, ki lahko pošilja MIDI, OSC in UDP v vaše avdio/vizualne vmesnike, kot so Ableton, Renoise, VCV Rack ali SuperCollider.

https://github.com/hundredrabbits/Orca

https://hundredrabbits.itch.io/orca

https://metasyn.github.io/learn-orca/

Na srečanju bomo spoznali okolje Orca. Naučili se bomo, kako v gridu alfanumeričnih znakov konstruiramo ritmične in melodične vzorce. Povezali ga bomo z naborom hardverskih in softverskih sintetizatorjev. Ob koncu delavnice bomo izvedli krajši skupinski livecoding nastop.

Delavnica je brezplačna, število udeležencev pa omejeno. Udeleženci s seboj prinesejo lasten prenosnik z nameščeno Orco, lahko pa tudi MIDI sintetizator. Prijave do 15. decembra 2021 sprejemamo na delavnica@ljudmila.org

Sodelujoči:

Luka Frelih

Luka Frelih je računalniški programer in umetnik, heker s posebnim zanimanjem za prosto programje in snovalec spletnih strani. Bil je ustanovni član Ljubljanskega laboratorija za digitalne medije Ljudmila in je danes predsednik Društva Ljudmila. Sodeloval je pri veliko projektih, ki povezujejo tehnologijo in umetnost, skrbi pa tudi za Ljudmiline 3D-tiskalnike.

S podporo: