Voltaže cvrčijo veselo #10

*

V soboto, 16. decembra ob 18.uri, vabljeni na zadnjo delavnico letošnjega cikla Voltaže cvrčijo veselo, ki se bo tokrat odvijala v živo na osmo/zi!

Zadnje Modul@rnice letos v živo na osmo/zi !

Za uvod bo Simon Turnšek predstavil knjižnico modularnih sintetizatorjev, ki jo vzpostavljamo v okviru izobraževalnih programa Zavoda Projekt Atol. Pripravil bo tudi nekaj zvezkov/patchev, s katerimi se bo dalo poigrati.

Nato bo Ida Hiršenfelder nadaljevala z zadnjo letošnjo delavnico Voltaže cvrčijo veselo, ki bo namenjena povezovanju zunanjih zvočnih vnosov v VCV Rack 2, sprožanju frekvenčne modulacije z MIDI nadzorniki in povezovanju nadzornih voltaž iz fizičnih modulov v simulator.

Delavnici bo sledil jam session, zato vabljeni da seboj prinestite svoje sinte, noiz naprave, Eurorack sisteme!

*V naslednjem letu želimo več poudarka namenit sprotnemu ustvarjanju predavanj in delavnic. Zanima nas, kako bi lahko skupaj zasnovali del programa. Sobotna delavnica bo v prvem delu namenjena tudi pogovoru, v katerem bomo skupaj predebatirali predloge in želje za naprej.

Sodelujoči:

Ida Hiršenfelder

Ida Hiršenfelder (beepblip) je zvočna umetnica in arhivistka. Komponira potopitvene psihogeografske zvočne krajine z uporabo analogne elektronike, naredi-sama modularnih sintetizatorjev zvoka, terenskih posnetkov in računalniške manipulacije. Zanima jo bioakustika, eksperimantalna glasba in zvočno prostorjenje. Je članica skupine Jata C, ki raziskuje bioakustiko in zvočne ekologije. Njena samostojna albuma Noise for Strings, Vol. 1 (2019) in Noise for Strings, Vol. 2 (2020) sta izšla pri založbi Kamizdat. Študirala je sonologijo na Kraljevem konservatoriju v Haagu.

Splet: https://beepblip.org/

Zvok: https://beepblip.bandcamp.com/

S podporo: