Alberto Novello & Luka Frelih | Laserske zvočne slike

*
*

Udeleženci dvodnevne delavnice bodo spoznali pomen strojne in programske opreme namenjene upravljanju laserjev. Z uporabo odprtokodne programske opreme kot je Max/MSP, Supercollider ali Pure Data se bodo udeleženci seznanili z ustvarjanjem in manipulacijo laserskih oblik v realnem času in se naučili njihove avtomatizacije glede na glasbene parametre za nastopanje v živo. Izdelano orodje bodo udeleženci uporabili za skupni VJ nastop ali instalacijo, sistem pa bo zanje uporaben tudi za morebitne prihodnje lastne umetniške projekte.

Udeleženci prinesejo s sabo računalniški ali modularni sintesajzer. Prav tako je zaželeno, da prinesejo svoj stari CD ali DVD pogon ter poceni računalniške zvočnike z namenom hekanja in ustvarjanja projektorjev. Vsa potrebna orodja in ostali materiali bodo na voljo.

Sodelujoči:

Luka Frelih

Luka Frelih je računalniški programer in umetnik, heker s posebnim zanimanjem za prosto programje in snovalec spletnih strani. Bil je ustanovni član Ljubljanskega laboratorija za digitalne medije Ljudmila in je danes predsednik Društva Ljudmila. Sodeloval je pri veliko projektih, ki povezujejo tehnologijo in umetnost, skrbi pa tudi za Ljudmiline 3D-tiskalnike.

Alberto Novello