Fotogalerija

Hybrid interfaces: Drawing and code

*

Applications & info: until Tuesday, 3 May via delavnica@ljudmila.org (Tine)

No prior knowledge required. The workshop is free of charge. Bring your own laptop, headphones and webcam.

Olivia Jack's workshop is an introduction to using live drawing as a part of a live-coded program. "Fubbles" (function scribbles) is a hybrid code and graphics editor developed by Olivia during her on-the-fly research residency. Dragging the mouse or a finger in a drawing generates a sequence of X and Y values in time. These values are looped to create a repeating pattern, and assigned to a variable which can be used to control parameters in live coding visuals or music. Multiple scribble functions can be updated live, creating a flexible gestural control interface to a live-coded program.

During the workshop, we will explore methods for using fubbles in combination with browser-based live coding environments, as well as sending MIDI and OSC messages to other music and visual applications.

With:

Olivia Jack

Olivia Jack je programerka, umetnica in predavateljica, ki se ukvarja z odprtokodno programsko opremo, kartografijo, kodiranjem v živo in eksperimentalnimi vmesniki. Razvila je številna orodja, ki temeljijo na brskalniku, vključno z orodji Hydra, PIXELSYNTH in LiveLab. Rada ustvarja avdiovizualne instrumente, pogosto pa sodeluje tudi z glasbeniki in plesalci pri performansih v živo. Njeno delo je bilo predstavljeno na različnih prizoriščih po svetu, med drugim je predavala, nastopala in vodila delavnice v Planetario de Bogota (Kolumbija), Centro Nacional de las Artes (Mexico City), Hangar (Barcelona), CTM Festival (Berlin), Oscillation Festival (Belgija). Prihaja iz San Francisca, trenutno pa živi v Berlinu.

Supported by: