Rosišče#2 💦 Bine & kaluza8

*

Temperatura se dviguje, posamezne molekule na gladini nabirajo energijo in se ob pravi točki poženejo v atmosfero. Njihovo stanje: spremenjeno. Kolektiv Nimaš Izbire in Projekt Atol v sodelovanju z revijo Šum predstavljajo drugo srečanje Rosišča, serije intimnih večerov poslušanja raziskujočih zvokov elektronske glasbe, ki se bodo tekom leta kondenzirali na štirih seansah v osmo/zi.

Po dolgem času se v Ljubljano vrača Bine, ki se v radikalnem duhu sodobne elektronike poigrava z elektroakustičnimi zvoki kateri pod njegovimi prsti blazno razpadajo, se blago ponovno sestavljajo, odmevajo, piskajo in ja, tudi hreščijo. Bine s svojimi nastopi v živo osredotoči pogled na dolgo tradicijo glasbenega eksperimenta, ki nudi plodna tla za vdiranje novih por sintetičnega tona in terenskega šuma. Od debija na Klubskem Maratonu Radija Študent leta 2017 se je med drugim kot gost pojavil na NTS oddaji producenta Mosce, nastopil na festivalu Sonica in v sodelovanju z britanskim producentom BFTT izdal EP pri kultni, prav tako britanski založbi TT (Tobago Tracks). Večer bo otvorila še ena rariteta na domačih prizoriščih: kaluza8, medžanrski raziskovalec zvočnih pokrajin in glasbena osebnost mnogih imen – Netware, Artificial Passenger in Fallwinter, med drugimi – pod katerimi nastopa v različnih kolektivih (Spejs, Aseben, Nimaš Izbire, Kibernet Kriminalität…) in tako pušča svoj odtis na presenetljivo raznolikih scenah. Za tokratno seanso bo pripravil djski set svojskih, še neslišanih interpretacij avtorskih del v kombinaciji s peščico favoritov iz atmosferičnih voda, od katerih črpa navdih.

˗ˏˋ Bine
soundcloud.com/binebonebane
instagram.com/binebonebane/

˗ˏˋ kaluza8
soundcloud.com/kaluza8
instagram.com/kristjankaluza/

>>> PROST VSTOP <<
Na vhodu bomo hvaležni prostovoljnih prispevkov!

Music Policy: sound design, electronica, listening music, ambient pop, noise, ambiental

***
Oblikovanje: Dorijan Šiško & Liara T’soni
Kondenzirali: Nimaš Izbire - www.instagram.com/nimas_izbire
INFO/kontakt: nimas.izbire@gmail.com
Produkcija: Projekt Atol in Nimaš Izbire, v sodelovanju z revijo Šum. Serija dogodkov je del projekta Klima.

Sodelujoči:

Nimaš Izbire

Kolektiv Nimaš Izbire je najprej deloval kot DIY znamka uličnih oblačil, vendar pa je kmalu prerasel svoje meje in se razvil v polnopravno skupnost oblikovalcev, organizatorjev, didžejev, vj-jev in drugih umetnikov. Z glasbo in oblikovanjem si kolektiv prizadeva preoblikovati (pop)kulturno krajino v Sloveniji, ki jo še vedno določajo estetski koncepti in miselnost uveljavljenega mainstreama, ter tako omogočiti okolje, ki bi bilo bolj prijazno in v skladu z izkušnjami, idejami in pogledi mlade ustvarjalne scene, ki deluje in živi v še vedno marginaliziranem lokalnem okolju.

S podporo: