V2V | Lina Rica × Aljoša Tarandek: DA

*

Ob zaključku sezone se V2V vrača v osmo/zo!

Lina Rica in Aljoša Tarandek na Ljudmilini rezidenci raziskujeta povezavo med analognimi sintetizatorji in generativno manipulacijo vizualizacij v realnem času. Analogno-digitalni AV-setup s katodnimi TV ekrani, osciloskopi in video kamerami bo v središču njunega perfomansa, ki bo s projekcijami zaobjel osmo/zo v prepletu njunih edinstvenih pristopov k vizualizacijam.

Z uporabo analognih naprav in tehnike video feedbacka bosta v živo vizualizirala glasbo eksperimentalne zasedbe Marta Fakuch, ki bo ob tej priložnosti prvič nastopila v osmo/zi.

Sodelujoči:

Lina Rica

Lina Rica (1980) je intermedijska umetnica, ki deluje na področju konceptualne, eksperimentalne in novomedijske umetnosti ter ustvarja instalacije z uporabo videa, grafike, svetlobe, fotografije in animacije. Pri svojem delu obravnava družbene procese preteklih in sedanjih svetov ter njihove vplive na posameznika. Leta 2008 je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Zagrebu in prejela nagrado za najboljšo diplomsko nalogo na Oddelku za grafiko. Njena dela so predstavljena in objavljena na regionalni in mednarodni ravni in so del zbirk MGLC, Oficina Arara, Longest Night, Broken Archive, Critical Mass in Femicomix Portfolio. Za svoje grafike je prejela več nagrad. Med letoma 2012 in 2016 je skupaj z Boštjanom Čadežem vodila društvo za produkcijo in promocijo sodobne umetnosti ter galerijski prostor GaleRica v svojem domu v Makarski. Z videoperformansi je nastopala na več festivalih in dogodkih v klubih in avtonomnih kulturnih centrih ter sodelovala z več umetnicami in umetniki. Od leta 2019 je del audiovizualnega eksperimentalnega ansambla Marta Fakuch. Od leta 2020 je del audiovizualnega tria Etceteral. Trenutno živi in dela v Ljubljani.

https://linarica.com/

Aljoša Tarandek

Aljoša Tarandek je del skupine A:part, ki jo sestavljajo navdušenci nad analogno, večinoma odpisano tehnologijo. Poleg Aljoše v skupini delujejo Hana-Uma Zagmajster, Peter Kalinski, Nina Lang, Selena Benedikt in Gregor Kocjančič. Zanimajo jih predvsem svojevrstni načini ustvarjanja svetlobnih instalacij in vizualnih performansov. Na svojih nastopih uporabljajo video- in avdiosintezo ter številne druge analogne mehanizme, ki jih vpletajo v performanse – s kombinacijo vektorske sinteze, osciloskopa in kompozitnega videa ter vizualizacijo zvoka ustvarjajo edinstven preplet svetlobe in senc, ki jih povezujeta refleksija okolja ter želja po zabrisovanju in posledičnem izničevanju meja.

Marta Fakuch

Marta Fakuch je avdiovizualni kolektiv (Lina Rica, Marek Fakuč, Gašper Letonja, Žiga Palčar, Lina Sabari), ki deluje na področju sodobnih AV praks. Skupina ustvarja na presečišču akustične in elektronske glasbe ter v kombinaciji z digitalno ustvarjenimi slikami ustvarja izkušnjo, ki se manifestira v zvočnih in vizualnih pokrajinah.

S podporo: