Radart #9 | Pravočasnost

*

Vabljeni na intermedijski dogodek RADART#9: PRAVOČASNOST, ki se bo odvil v prostorih osmo/za v petek, 28.12.2018 ob 20:00!

Odprta radijska raziskovalna platforma RADAR - Radio Študent 89,3 MHz v sodelovanju z javnim prostorom osmo/za (Društvo Ljudmila, Zavod Atol in Zavod Delak) emitira že 9. v nizu intermedijskih RADART dogodkov.

Tokrat bomo s pomočjo analogno in digitalno sintetiziranih signalov bogatili eter v vaši in naši neposredni okolici z audio-vizualnimi improviziranimi nastopi, živo izvedbo elektro-akustičnih kompozicij, radio art-om in druge vrste performansi. Toplo vabljeni na obisk odprte raziskovalne platforme intermedijskih in uprozoritvenih umetnosti Radia Študent. Pridite pravočasno!

Program:
20:00 - Nina Dragičević: Parallellax
21:00 - Lale Rodgarkia-Dara: radio art performans
21:40 - Brgs: live modular set
22:30 - PRSA: improvizirani avdio-vizualni nastop

Opozorilo:
Izvedba dela Parallellax Nine Dragičević predpostavlja udeležbo občinstva ob posebnih pogojih omejene gibalnosti in čutne zaznave. V primeru, da ne želite sodelovati pri izvedbi dela Parallellax, priporočamo obisk od 21:00 naprej.

OSMO/ZA je PRAVOČASNOST - je javni prostor razvojnih umetnosti in kultur 21. stoletja za 22. stoletje, prostor združevanja umetnosti, znanosti, tehnologije in humanistike, ki se bodo združile v novo znanje, ki še nima imena. Vzpostavil ga je konzorcij Zavod Projekt Atol, Zavod Delak in Društvo @ LJUDMILA, laboratorij za znanost in umetnost!
https://wiki.ljudmila.org/Naslovnica/ / http://www.projekt-atol.si/ / http://www.postgravityart.eu/

RADAR - Open Radio Investigative Art Platform je PRAVOČASNOST – je javni prostor, odprta radijska raziskovalna platforma Radia Študent, namenjena tako širši promociji in predstavitvi kot tudi radijski oz. (inter)medijski nadgraditvi in soustvarjanju umetniških dogodkov, projektov in iniciativ v polju sodobnih raziskovalnih in razvojnih umetniških praks.

 

Sodelujoči:

Nina Dragičević

Lale Rodgarkia-Dara

Jaka Berger Brgs

Jaka Berger je eden najdejavnejših, najbolj ustvarjalnih in raznolikih bobnarjev, tolkalcev, skladateljev in improvizatorjev na slovenski sceni v zadnjih desetih letih. 2006 je posnel prvenec za italijansko založbo Splasch Records. Od 2014 do danes pripravlja glasbo za prepariran komplet bobnov, s katerim redno izdaja solistična dela, ki so redno objavljana v mednarodnih publikacijah za improvizirano glasbo. Razvija eksperimentalni projekt Partija z Matejem Stupico ter koncertira s skupinami Darla Smoking in Ludovik material. V letu 2015 je izdal ploščo kompozicije Treatise skladatelja Corneliusa Cardewa. V letu 2016 je izvedel avtorsko kompozicijo za desetčlanski orkester Tentet slišnega življenskega toka. 2017 je zaključil japonsko turnejo z VOB triom, s katerim je izdal drugo ploščo pri japonski založbi OOOSound, izdal ploščo s pianistko Marino Džukljev ter nastopal s Szilard Mezeiem in Samom Šalamonom.
www.brgstime.bandcamp.com
www.zvocniprepihi.bandcamp.com

PRSA