Fotogalerija

Hibridni vmesniki: risanje in koda

*

Prijave in več informacij: do torka, 3. maja, na delavnica@ljudmila.org (Tine)

Delavnica je namenjena mlajšim od 25 let, predhodno znanje ni potrebno.  Udeležba je brezplačna, število mest je omejeno. Na delavnico prinesite svoj laptop, slušalke in webcam.

Ustvarjalka okolja Hydra, Olivia Jack, bo na delavnici udeležence spoznala s svojim novim hibridnim vmesnikom za kodiranje v živo, ki urejanje kode povezuje z risanjem. Poimenovala ga je Fubbles, kot okrajšavo function scribbles oz. funkcijskih krac. Na katerih principih pa deluje Fubbles? Premikanje miške ali prsta po risbi generira sekvenco X in Y vrednosti v času, te vrednosti pa so nato postavljene v zanko (s čimer dobimo ponavljajoči se vzorec) in dodeljene spremenljivki, ki jo lahko uporabimo za nadziranje parametrov pri kodiranju vizualizacij in glasbe v živo. Naenkrat lahko v živo spreminjamo več funkcij hkrati, zato je Fubbles izjemno prilagodljiv vmesnik za nadziranje kretenj v programih za kodiranje v živo.

Na delavnici bodo udeleženci odkrivali različne načine uporabe Fubbles v kombinaciji z live coding okolji, ki temeljijo na brskalniku, preizkusili pa ga bodo tudi pri pošiljanju MIDI in OSC sporočil drugim programom za glasbo in vizualizacije. Udeleženci morajo s seboj prinesti laptop, slušalke in webcam. Izkušnje s kodiranjem v živo v katerem koli jeziku in/ali v javascriptu vam bodo pri delavnici prišle prav, niso pa obvezne.

Sodelujoči:

Olivia Jack

Olivia Jack je programerka, umetnica in predavateljica, ki se ukvarja z odprtokodno programsko opremo, kartografijo, kodiranjem v živo in eksperimentalnimi vmesniki. Razvila je številna orodja, ki temeljijo na brskalniku, vključno z orodji Hydra, PIXELSYNTH in LiveLab. Rada ustvarja avdiovizualne instrumente, pogosto pa sodeluje tudi z glasbeniki in plesalci pri performansih v živo. Njeno delo je bilo predstavljeno na različnih prizoriščih po svetu, med drugim je predavala, nastopala in vodila delavnice v Planetario de Bogota (Kolumbija), Centro Nacional de las Artes (Mexico City), Hangar (Barcelona), CTM Festival (Berlin), Oscillation Festival (Belgija). Prihaja iz San Francisca, trenutno pa živi v Berlinu.

S podporo: