Echinoidea prihodnosti – Zaznavanje Jadrana | pogovor ob otvoritvi razstave

*

Echinoidea Future Opening Talk
With:
Dr. Manca Bajec, Robertina Šebjanič and Gjino Šutić

The panellists will discuss topics such as our anthropo-socio-technological relationship with the Adriatic Sea and the impacts that various human practices have on it. They will also address the challenges we must confront if we want to encourage lasting partnerships between scientists, organisations, artists and individuals working in the field of marine research and conservation.

Sodelujoči:

Robertina Šebjanič

Umetnica in raziskovalka Robertina Šebjanič v svoji ustvarjalni praksi poglobljeno reflektira človeška poseganja v (vodna) okolja ter o družbenopolitičnih in ekonomskih strukturah, ki temeljijo na principu rasti proizvodnje in potrošnje. Njena dela so interdisciplinarna, poetična, hkrati pa močno povezana z znanostjo in drugimi področji družbenega delovanja. V svoji analizi antropocena in njegovega teoretičnega okvira umetnica uporablja izraza "aquatocene" in "aquaforming" za označevanje človekovega vpliva na vodna okolja. Za svoje ustvarjanje je prejela številna priznanja, mdr. Honorary mention Prix Ars Electronica, Starts Prize, Falling Wall winner, Re:Humanism in druge.
http://robertina.net

Gjino Šutić

Gjino Šutić je biotehnolog, umetnik, inovator in pedagog. Je ustanovitelj in direktor UR inštituta in Gen0 Industries (Zagreb/Dubrovnik), ki izvaja raziskave na številnih področjih znanosti in umetnosti novih medijev.
http://ur-institute.org/

Manca Bajec

Dr. Manca Bajec je raziskovalka in umetnica, ki se s svojim interdisciplinarnim delom posveča družbenopolitičnimim prerečim situacijam. Je docentka na oddelku za vizualno kulturo na univerzi Goldsmiths (London) in urednica znanstvene revije Journal of Visual Culture.
https://www.gold.ac.uk/visual-cultures/staff/bajec-manca-/

S podporo: