Fotogalerija

Katja Goljat

Live Coding 101

*

Prijave in več informacij: do srede, 4. maja, na delavnica@ljudmila.org (Tine)

Delavnica je namenjena mlajšim od 25 let, predhodno znanje ni potrebno.  Udeležba je brezplačna, število mest je omejeno. Na delavnico prinesite svoj laptop in slušalke.

Spoznajte vznemirljivi svet live coding glasbe na intenzivni enodnevni delavnici! 

Timo Hoogland vas bo uvedel v okolje za kodiranje v živo, Mercury, ki je odlična odskočna deska za spoznavanje s čudovitimi svetovi live codinga, kreativnega kodiranja, algoritemske kompozicije, elektronske glasbe in Algorave scene. 

Mercury je minimalističen in človeku berljiv jezik, ki omogoča hitro izražanje pri komponiranju, izvajanju in komunikaciji glasbe, kodirane v živo. Na delavnici se boste med drugim naučili generiranja ritmov iz algoritmov, predvajali sample iz računalnika, sintetizirali zvok, kodo pa boste lahko spreminjali kar med izvajanjem in slišali spremembe v realnem času. 

 

Sodelujoči:

Timo Hoogland

Timo Hoogland je nizozemski računalniški umetnik, live coder, glasbenik in predavatelj, ki kodira eksperimentalno elektronsko plesno glasbo in razvija generativne avdiovizualne kompozicije, instalacije in performanse. V okviru magistrskega študija oblikovanja glasbe na Univerzi v Utrechtu je razvil okolje Mercury kot pripomoček za raziskovanje in snovanje algoritemskih tehnik komponiranja in generativnih vizualizacij za live coding nastope. Je aktiven član live coding skupnosti v Utrechtu, kjer z Creative Coding Utrecht in  Netherlands Coding Live organizira delavnice, srečanja in Algorave.

 

S podporo: