Uvod v simulator modularne sinteze (VCV Rack)

*

VCV Rack simulator je odlično programsko orodje za vse, ki bi se radi spoznali z modularno sintezo, pa ne vedo, kje bi začeli ali pa imajo omejena finančna sredstva.

Za zadnje Modul@rnice v letošnji sezoni je Ida Hiršenfelder pripravila video tutorial, ki omogoča lažji začetek na poti raziskovanja modularne sinteze s pomočjo programske opreme VCV Rack. Poleg tega, pa video služi kot uvod v mesečna srečanja Voltaže cvrčijo veselo, ki se začenjajo z novo sezono! Video z navodili in napotki omogoča enostaven uvod v to sicer precej obsežno programsko orodje. Za nemoteno raziskovane zvočnih, glasbenih struktur rabite dovolj zmogljiv računalnik z minimalno procesorsko močjo 2,7 GHz in minimalnim pomnilnikom 8GB rama. Vabljeni k ogledu.

https://youtu.be/YTooHMJcEoo

 

Sodelujoči:

Ida Hiršenfelder

Ida Hiršenfelder (beepblip) je zvočna umetnica in arhivistka. Nastopa pod slišnoglasnim imenom beepblip. Z uporabo analogne elektronike, DIY modularnih sintetizatorjev zvoka, terenskih posnetkov in računalniške manipulacije komponira potopitvene psihogeografske zvočne krajine. Njena samostojna albuma Noise for Strings, Vol. 1 (2019) in Noise for Strings, Vol. 2 (2020) sta izšla pri založbi Kamizdat. Trenutno je magistrska študentka sonologije na Kraljevem konservatoriju v Haagu.

Splet: https://beepblip.org/

Zvok: https://beepblip.bandcamp.com/

S podporo: