Fotogalerija

Izdelava brezžičnega MIDI krmilnika

*

Dvodnevna delavnica izdelave brezžičnega MIDI controllerja, namenjena glasbenim ustvarjalcem!

Mentor: Dorian Janežič
Prijave: delavnica@ljudmila.org

V prvem delu delavnice se bomo posvetili izdelavi in konfiguraciji digitalne naprave, sestavljene iz arduino microcontroller-ja, ultrasoničnega senzorja in baterije. Z napravo bomo preko brezžičnega omrežja, z uporabo MQTT protokola, v računalnik v realnem času pošiljali vrednosti senzorja.

V nadaljevanju bomo spoznavali različne možnosti uporabe tovrstnih tehnologij v glasbenem in širšem umetniškem ustvarjanju. V programu Ableton live in z vmesnikom Max for Live se bomo povezali s svojimi predhodno izdelanimi krmilniki, podatke iz njihovih senzorjev pa uporabili za generiranje MIDI vrednosti in mapiranje teh vrednosti na zvočne efekte.

Glavni cilj delavnice je spodbujanje razmišljanja o možnostih uporabe tovrstnih tehnologij in testiranje takšne naprave v praksi.

Uporabljene tehnologije: Arduino, MQTT broker, Ableton in Max for Live

Sodelujoči:

Dorian Janežič

Dorian Janežič je kreativni tehnolog, ki ga zanima oblikovanje interaktivnih izkušenj preko ustvarjalnih in izobraževalnih aplikacij. Obiskoval je NYU Tisch School of the Arts IMA Low Res, magistrski program, ki se osredotoča na eksperimentalne in umetniške uporabe tehnologije. V okviru programa je razvil lastno interdisciplinarno prakso, ki uporablja kreativno kodiranje za ustvarjanje 3D okolij, prostorskega audia in interaktivnih vmesnikov.

S podporo: