Fotogalerija

Modul@rnice x MENT: System Sound

*

♫ Delavnica izdelovanja sintov in raziskovanja zvočnih povratnih zank ♫
16:00 – 20:00, osmo/za, Ljubljana

Letos smo se na spletnih srečanjih že poglobili v modularno sintezo. Zdi pa se nam, da je že skrajni čas za delavnico v živo! Če želite malo raztegniti prste, zviti nekaj žic in prispajkati nekaj uporov, se nam pridružite na dvodnevni delavnici z zvočnim umetnikom Maxom Wainwrightom, na kateri bomo izdelali DIY feedback mikser.

➤System Sound je zvočna naprava za raziskovanje akustične mikrofonije in »input miksanja«, pri kateri se zvočniki, mikrofoni, ojačevalniki in zunanji viri zvoka združijo, da ustvarijo kompleksen sistem oscilacij.

➤➤Prvi dan se bomo osredotočili na izdelovanje in spajkanje naprave, ki jo lahko uporabimo za raziskovanje akustične mikrofonije in »input miksanja«. Uporabljamo jo lahko samostojno ali pa jo povežemo z drugimi zvočnimi napravami, kot so oscilatorji, kontaktni mikrofoni, mikserji, modularni sinti, pedali in celo kitara.
➤➤Drugi dan se bomo bolj posvetili povezljivosti, ustvarjanju zvokov, iskanju interakciji z drugimi zvočnimi napravami in poigravanju z idejami, ki jih bomo imeli prvi dan. Udeleženci se bodo naučili improvizirati, sodelovati in ustvarjati osupljive hrupne zvočne pokrajine.

REGISTRACIJA
Za udeležbo na delavnici ne potrebujete predhodnega znanja ali veščin, le željo po učenju in igranju z elektroniko. Novinci so dobrodošli! Delavnica bo potekala v angleščini. Število udeležencev je omejeno, rok za prijavo pa je 20. marec.
👉 Prijavite se na rea@projekt-atol.si.
Kotizacija za delavnico znaša 30€ in krije stroške materiala. Končni izdelek ostane v vaši lasti. Vsi udeleženci bodo prejeli elektronsko sporočilo o postopku plačila.

KAJ PRINESTI S SABO
Vse potrebne elektronske komponente bodo zagotovljene, vendar naj udeleženci s seboj prinesejo:
- napajalnik (naprava System Sound temelji na Bossovem standardnem napajalniku, ki ga mnogi glasbeniki že imajo, zato ga, če ga slučajno imate ali imate podobnega, prinesite s seboj (vsaj 9-12V DC z najmanj 1A toka!). Če niste prepričani, kateri napajalnik bi deloval, nam to sporočite ob prijavi in pomagali vam ga bomo najti)
- zvočnik (ponovno uporabljen zvočnik iz prenosnega kasetarja, hi-fi sistema, radijske ure)
- škatla (lahko je kartonska škatla, plastična cev, lonec ali vedro, skratka akustični resonator, ki je dovolj velik in oblikovan, da lahko drži zvočnik in vezje)
Ne pozabite vzeti s seboj tudi drugih zvočnih naprav za ustvarjanje epskih zvokov: kitara, kontaktni mikrofon, sint, pedal z efekti, Eurorack modularni sistem (majhen), ritem mašina, telefon (z linijskim izhodom), iPod, Walkman, CD predvajalnik in kasete/CD-je, mešalno mizo itd.

Sodelujoči:

Max Wainwright

Max Wainwright je nojzer, skladatelj, izdelovalec zvočnih instrumentov in performer. Ustvarja eksperimentalno elektronsko in akustično glasbo, ki vključuje improvizacijo, prilagajanje kompleksnim sistemom ter izdelavo in uporabo zvočil, ki na prvi pogled izgledajo neuporabna, morda celo nekoliko grozljiva. Kot umetnik in performer pripravlja samostojne in skupne nastope, ustvarja v polju instalacije, skulpture, radijskih del, komorne glasbe in videa. Raziskuje interakcijo med človekom in tehnologijo, dekonstrukcijo nastopanja v živo, jalovost in napor ter nastopanje skozi neaktivnost. Kot umetnika ga zanimajo stanja fluksa in kako zvenijo neuporabni ali polomljeni predmeti. Izdeluje zvočila in instrumente ter z njimi tudi nastopa, v svoje ustvarjanje pa rad vključuje občinstvo.

S podporo: