Uvod v simulator modularne sinteze (VCV Rack)

*

VCV Rack simulator je odlično programsko orodje za vse, ki bi se radi spoznali z modularno sintezo, pa ne vedo, kje bi začeli ali pa imajo omejena finančna sredstva.

Za zadnje Modul@rnice v letošnji sezoni je Ida Hiršenfelder pripravila video tutorial, ki omogoča lažji začetek na poti raziskovanja modularne sinteze s pomočjo programske opreme VCV Rack. Poleg tega, pa video služi kot uvod v mesečna srečanja Voltaže cvrčijo veselo, ki se začenjajo z novo sezono! Video z navodili in napotki omogoča enostaven uvod v to sicer precej obsežno programsko orodje. Za nemoteno raziskovane zvočnih, glasbenih struktur rabite dovolj zmogljiv računalnik z minimalno procesorsko močjo 2,7 GHz in minimalnim pomnilnikom 8GB rama. Vabljeni k ogledu.

https://youtu.be/YTooHMJcEoo

 

Sodelujoči:

Ida Hiršenfelder

Ida Hiršenfelder (beepblip) je zvočna umetnica in arhivistka. Komponira potopitvene psihogeografske zvočne krajine z uporabo analogne elektronike, naredi-sama modularnih sintetizatorjev zvoka, terenskih posnetkov in računalniške manipulacije. Zanima jo bioakustika, eksperimantalna glasba in zvočno prostorjenje. Je članica skupine Jata C, ki raziskuje bioakustiko in zvočne ekologije. Njena samostojna albuma Noise for Strings, Vol. 1 (2019) in Noise for Strings, Vol. 2 (2020) sta izšla pri založbi Kamizdat. Študirala je sonologijo na Kraljevem konservatoriju v Haagu.

Splet: https://beepblip.org/

Zvok: https://beepblip.bandcamp.com/

S podporo: