Zvočni sprehod | Otroci, ki ne sedijo na ušesih

*

Zvočni sprehod - delavnica za otroke (7-13 let)
Sobota, 10. oktober 2020 | 11.00-13:00
@ dogodek na prostem

Delavnica Zvočni sprehod za otroke, ki ne sedijo na ušesih, udeležence spodbuja, da prisluhnejo zvoku okolice, medtem ko se potepajo po ulicah, parku ali naravi. Namen delavnice je zbuditi zanimanje za zvočno krajino okolice in za poslušanje zvokov, ki nas vsakodnevno obkrožajo.

Na delavnici bodo udeleženci seznanjeni s pomenom zvočnih sprehodov in s praktično uporabnostjo eholokacije, kot jo uporabljajo nekatere živali in ljudje. Otroci, opremljeni z binauralnimi mikrofoni in slušalkami, bodo odšli na sprehod. Med sprehodom bodo v parih in trojicah skupaj z mentorjema izvedli več različnih nalog, usmerjenih v senzibilizacijo poslušanja okolice. Raziskovali bodo možnosti različnih pozicij mikrofonov in opazovali razlike v slišanem. Mentorja in otroci bodo izvedli kratke improvizirane koncerte v različnih akustičnih prostorih.

Prijave:
Delavnica je namenjena otrokom med 7. in 13. letom. Število udeležencev je omejeno, zato je obvezna predhodna prijava do 8. oktobra na: delavnica@ljudmila.org.

Udeležba na delavnici je brezplačna, udeleženci naj pridejo v vremenu primerni obleki in obutvi.

MENTORJA:

ANDREJ FON 

STAŠ VRENKO 

---

Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta konS, predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo.

Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti.

Projekt konS:: Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«.

»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.«.

več o projektu konS:
https://wiki.ljudmila.org/Kons

---

OPOZORILO: Srečanje v luči trenutnih razmer poteka v posebnih pogojih in bo število udeležencev omejeno. Prav tako bo na samem srečanju s higienskimi ukrepi v skladu s priporočili NIJZ poskrbljeno za okolje, v katerem se boste lahko počutili varne.

With:

Andrej Fon

Andrej Fon je glasbenik, ki igra klarinet, saksofon, gajdo, brenkala, tolkala, obvlada petje in doma narejena glasbila. Ukvarja se z glasbo različnih žanrov (rock v opoziciji, no wave, ljudska glasba, free jazz, svobodna improvizacija, kantavtorstvo ). Igra oz. je igral v skupinah Strahuljarji, Kraški Solisti, Horda grdih, Žoambo žoet workestrao, Barka tone in bele plombe, Buče 4, Samo gromofon, Tropičja, Olfamož, Oholo!, Svojat, kot tudi v raznih ad hoc glasbenih zasedbah z slovenskimi in tujimi glasbeniki (Irena Tomažin, Marko Karlovčec, Seijiro Murayama, Haradhan das Baul, Salamandra salamandra…). Ukvarja se tudi s pesništvom, gledališčem, izdelovanjem glasbil in izvajanjem glasbenih delavnic, komponiranjem glasbe za animacije in predstave ter se udejstvuje kot pedagog.

 

Staš Vrenko

Staš Vrenko is an artist, musician and electronic instrument designer. He has an MA (cum laude) in sculpture from the Ljubljana Academy of Fine Arts and Design for which he received the Prešeren award for students. His practice involves various fields of art with a strong focus on sound exploration, electronic media and technologies, kineticism and performativity. In the past few years, he has presented various solo projects: Record (Kino Šiška), Loops in Transmission (osmo/za), Adoption Techniques (P74) and Connective (MoTA). He has also been featured on group exhibitions at the international festival Agora Creative (Grenoble), SCCA Ljubljana, Lighting Guerrilla Festival, MFRU_25, Kiblix, Vžigalica Gallery and Škuc Gallery, among many others.