Sintetistična srečanja | HIGH-GAIN 21

*
*

Nov val Sintetističnih srečanj!

Na prvem srečanju v letošnjem letu bomo najprej obnovili znanje osnovnih topologij operacijskih ojačevalcev - pod drobnogled bomo vzeli (ne)invertirajoče ojačevalce in low-pass filtre.

Te bomo nato razvili v kompleksnejše konfiguracije - envelope follower, kompresor in oscilator in jih prenseli tudi v prakso - od načrtovanja shem do breadboarda in zaključenega stripboard vezja - lastnega funkcionalnega orodja za manipulacijo signalov.

𝗣𝗥𝗜𝗝𝗔𝗩𝗔

Srečanje bo potekalo na spletu. Prijave sprejemamo do 12. 2. 2021 (oziroma do zapolnitve mest) na delavnica@ljudmila.org

Za sodelovanje boste potrebovali spajkalno žico (cin), spajkalnik, drobne klešče (za rezanje) in 9V baterijo. Ves potreben material (el. komponente, breadboard, stripboard) bomo pripravili v obliki brezplačnih kitov, ki jih boste lahko prevzeli na osmo/zi.

> Več: wiki.ljudmila.org/Sintetistična_srečanja

𝘚𝘪𝘯𝘵𝘦𝘵𝘪𝘴𝘵𝘪č𝘯𝘢 𝘴𝘳𝘦č𝘢𝘯𝘫𝘢 𝘴𝘰 𝘣𝘳𝘦𝘻𝘱𝘭𝘢č𝘯𝘢 𝘪𝘯 𝘯𝘢𝘮𝘦𝘯𝘫𝘦𝘯𝘢 𝘷𝘴𝘦𝘮 𝘱𝘳𝘰𝘧𝘦𝘴𝘪𝘰𝘯𝘢𝘭𝘯𝘪𝘮 𝘪𝘯 𝘭𝘫𝘶𝘣𝘪𝘵𝘦𝘭𝘫𝘴𝘬𝘪𝘮 𝘶𝘴𝘵𝘷𝘢𝘳𝘫𝘢𝘭𝘤𝘦𝘮 𝘷 𝘱𝘰𝘭𝘫𝘶 𝘮𝘰𝘥𝘶𝘭𝘢𝘳𝘯𝘦 𝘴𝘪𝘯𝘵𝘦𝘻𝘦, 𝘦𝘭𝘦𝘬𝘵𝘳𝘰𝘯𝘴𝘬𝘦 𝘨𝘭𝘢𝘴𝘣𝘦 𝘪𝘯 𝘋𝘐𝘠 𝘦𝘭𝘦𝘬𝘵𝘳𝘰𝘯𝘴𝘬𝘪𝘩 𝘻𝘷𝘰č𝘪𝘭 𝘻𝘢 𝘷𝘴𝘵𝘰𝘱 𝘷 𝘴𝘱𝘰𝘻𝘯𝘢𝘷𝘢𝘯𝘫𝘦 𝘴𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭𝘪𝘻𝘪𝘳𝘢𝘯𝘪𝘩 𝘰𝘳𝘰𝘥𝘪𝘫 𝘪𝘯 𝘻𝘯𝘢𝘯𝘫 𝘴 𝘱𝘰𝘥𝘳𝘰č𝘫𝘢 𝘴𝘪𝘯𝘵𝘦𝘻𝘦 𝘻𝘷𝘰č𝘯𝘪𝘩 𝘵𝘦𝘳 𝘷𝘦𝘬𝘵𝘰𝘳𝘴𝘬𝘪𝘩 𝘴𝘪𝘨𝘯𝘢𝘭𝘰𝘷.

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost v sodelovanju s Konzorcijem osmo/za. S podporo Oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana

Sodelujoči:

Gregor Krpič

Gregor Krpič je študiral elektroniko na Fakulteti za elektrotehniko UL. Aktiven je na področju glasbe in izdelovanja avtorskih elektronskih inštrumentov. Od leta 2018 kot tehnološki strokovnjak sodeluje pri razvoju projektov sodobne raziskovalne umetnosti. Do sedaj je sodeloval z umetniki, kot so Mojca Založnik (Mejna nedoločenost, galerija Kapelica, 2019), Staš Vrenko (,ločene vrednosti, osmo/za, 2021), Špela Petrič (Pl'AI, galerija Kapelica, 2020), Zoran Srdić Janežič (Biobot, 2021), Brane Zorman (Duh Dreves | Dotik, zavod Cona, 2021), Tanja Vujinović (MetaVrt Sfera2, 2019) in Januš Aleš Luznar (IctusCordis, 2019).

Kot avtor in podporni sodelavec je sodeloval na različnih festivalih, med drugimi na mednarodnem festivalu umetnosti, znanosti in tehnologije A Dela?, mednarodnem festivalu Svetlobna gverila, mednarodnem festivalu računalniške umetnosti in Noči raziskovalcev. V Zavodu Kersnikova se je leta 2018 priključil projektu Rampa, pri katerem sodeluje pri razvoju in mentoriranju delavnic s področja umetnosti in tehnologije. Od leta 2020 sodeluje tudi z Društvom Ljudmila kot koordinator Sintetističnih srečanj. Sodeloval je tudi z različnimi visokotehnološkimi podjetji kot so Optomotive ltd, Elaphe d.o.o, Extreme d.o.o.

S podporo: