Fotogalerija

Blaž Pavlica | DIY Dirty Video Mixer

*

Na delavnici bodo udeleženci pod mentorstvom Blaža Pavlice spoznali osnove video povratne zanke, s katero lahko v projekciji/videu ustvarimo občutek neskončnega prostora. Ta osnovni prostor lahko manipuliramo s premiki kamere in raznimi video efekti, kar nam omogoči dalje razvijati geometrijo vselej spreminjajočega prostora in ustvarjanje “gibljivih fraktalov”. Pri kompleksnejših postavitvah postane povratna zanka vse manj predvidljiva, celo kaotična, saj se šumi in “napake” ekrana ter kamere razraščajo v nove oblike.

Dodatne učinke lahko dosežemo, če v povratno zanko vključimo video mešalke in efekte. Prav zato bodo udeleženci na delavnici izdelali tudi “dirty video mixer” – najpreprostejšo video mešalko. Ta preko mešanja dveh video signalov brez sinhronizacije ekranu onemogoča pravilno branje signala, zaradi česar v videu prihaja do napak. Z mešalko lahko v video signal zmešamo tudi avdio signal. Tako dobimo vodoravne črte, katerih debelina je odvisna od frekvence zvoka. Mešalka je tako zelo uporabna pri delu z video povratnimi zankami in za ustvarjanje glitchev.

Delavnica je primerna za vsakogar – zanjo ne potrebujete predznanja.

Sodelujoči:

Blaž Pavlica

Blaž Pavlica je programer, audio-vizualni umetnik, zvočni inženir in DJ, ki trenutno živi in dela v Utrechtu. Zanimajo ga generativne tehnike ustvarjanja vizualij in glasbe, live-coding in prostorski zvok. Vodi radijsko oddajo o elektronski in klubski glasbi, ustvarja eksperimentalno in klubsko glasbo, glasbo za plesne predstave in filme ter žive vizualije za različne koncerte, performanse in spletne dogodke. Vodil in zasnoval je dve kreativno tehnični delavnici. V zadnjem letu je live-codal na številnih mednarodnih dogodkih.