Irene Posch | Predstavitev umetnice

*
*
*
*

Vabimo vas na uvodno predstavitev Ljudmiline umetniške rezidence, ki letos gosti avstrijsko e-tekstilno ustvarjalko in razvijalko nosljivih tehnologij Irene Posch.

Umetnica bo v sklopu rezidence z uporabo sodobnih tehnologij in elektronike reinterpretirala in preoblikovala idejo interaktivne slikanice. Avtoričino izhodišče ustvarjanja bo obstoječa ročno izdelana knjiga o tekstilu iz leta 80. let, ki bo služila kot inspiracija za možne interaktivne scenarije znotraj knjige, ki jih bo avtorica razširila (augmented reality) z uporabo elektronskih in e-tekstilnih tehnologij. Glavni poudarek projekta je na raziskovanju interaktivnih potencialov elektronike za pripovedovanje zgodb v kontekstu otroških knjig. Vabljeni k sodelovanju!

Časovnica:
Predstavitev umetnice | 5. september, 20.30
Delavnica | 11. – 13. september, 17.00 – 21.00
Končna predstavitev in zaključek rezidence | 27. september, 19.00

Irene Posch je avstrijska umetnica in raziskovalka, z izobrazbo v medijski produkciji in računalništvu. V svojem umetniškem ustvarjanju raziskuje integracijo tehnološkega razvoja ter področji umetnosti in obrti, ter preučuje kulturne in estetske posledice tega. Sodelovala je z Ars Electronica Futurelab-om, kjer je oblikovala in realizirala interaktivne eksponate in razstave ter kot samostojni izvajalec tehnoloških in raziskovalnih projektov. Poučuje na Univerzi za umetnost in industrijsko oblikovanje v Linzu in na oddelku za nove medije – tehnologijo – kulturo Univerze v Celovcu. V letih 2012 in 2014 je bila rezidenčna umetnica Inštituta za nestabilne medije V2 v Rotterdmu (NL) in Eyebeam Art & Technology centra v New Yorku (skupaj z Ebru Kurbak). Trenutno zaključuje doktorat na Inštitutu za oblikovanje in tehnologijo Dunajske tehnične univerze.
http://www.ireneposch.net/

Rezidenca je del projekta EASTN-DC, ki je sofinanciran s strani Evropske Unije, program Kreativna Evropa. Rezidenco so podprli Ministrstva za kulturo, Mestne občine Ljubljana – Oddelek za kulturo, Avstrijski kulturni forum in JSKD.

Sodelujoči:

Irene Posch

Irene Posch je avstrijska umetnica in raziskovalka, z izobrazbo v medijski produkciji in računalništvu. V svojem umetniškem ustvarjanju raziskuje integracijo tehnološkega razvoja v področji umetnosti in obrti, ter kulturne in estetske posledice le-tega. Dela kot profesorica na oddelku za oblikovanje in tehnologije na Kunstuniversität Linz.

S podporo: