Studio 8.1 - Anja Kralj - medprostorišče

*

Studio 8.1 je ustvarjalni teritorij, koncertni cikel, ki ga v vlogi kuratorjev oblikujejo in vodijo rezidenčni ustvarjalci. V procesu sodelovanja se prek prakse seznanijo s produkcijskimi zahtevami in protokoli, pri čemer jim Inštitut .abeceda nudi mentorstvo in podporo, obenem pa program spodbuja razmislek o možnostih preseganja tradicionalnih koncertnih okvirov. Studio 8.1 deluje tudi kot zbirno mesto skupnosti in ponuja priložnost za vzpostavljanje trajnejših (po)ustvarjalnih celic.

Rezidenčna umetnica v letu 2024 je Anja Kralj, ki bo svoj projekt medprostorišče tokrat predstavila v solo izvedbi.

medprostorišče odpira vprašanja koncentracije, pozornosti in spomina v okviru klasičnoglasbenih koncertov. V ta namen in na podlagi morebitnih že obstoječih študij na tem področju bo nastalo 6 skladb - 2 za vsak koncert. Ena od njiju bo uvodna skladba, ki bo služila kot prolog in druga, ki se jo izvede po glavnem delu koncerta, kot epilog.

Program:

A. Kralj: Prolog I
J. S. Bach: Chaconna
A. Kralj: Epilog I

Cena vstopnice: 5 EUR / 3 EUR [dijaki, študenti, upokojenci]
Nakup vstopnic je mogoč pred koncertnim dogodkom z gotovinskim plačilom.
 

Sodelujoči:

Anja Kralj

Anja Kralj (Ljubljana, 2000) je violinistka, ki je trenutno študira na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Gorjanu Košuti. V prihodnosti se profesionalno želi ukvarjati z glasbo kot izvajalka, zato je trenutno v tem spektru glasbenega udejstvovanja tudi najbolj aktivna, npr. kot članica godalnega kvarteta Perpetuum, v Duu Bob, ki ga sestavlja skupaj s saksofonistko Vido Piko Vatovec, in v .abeceda [ansamblu za novo glasbo]; v letu 2023 je postala tudi članica Mladinskega orkestra Evropske Unije (European Union Youth Orchestra). Zanima jo raziskovanje in poustvarjanje slovenske ljudske glasbene dediščine, v zadnjem času pa vse bolj tudi lastno glasbeno ustvarjanje.
 

S podporo: