Kamizdat Rentgen | Zlatko Baracskai, Luka Prinčič

*

Kamizdat v sodelovanju z Ljudmilo in Zavodom Projekt Atol predstavlja dvojni koncertni večer: intrigantnega Zlatkota Baracskaija, ki bo predstavil delo svoje ljubljanske rezidence, in Luko Prinčiča, ki bo razkril tančico za svojim novim livecoding projektom.

Zlatko Baracskai / HU 

Na svoji tritedenski rezidenci se bo Zlatko Baracskai posvetil skladanju, snemanju in nastopanju v Ljubljani. Njegov mednarodni sloves in zanimanje za kulturne specifičnosti ga žene v sodelovanja z lokalnimi umetniki, kar bo demonstriral tudi na dogodku v osmozi. Njegov glavni instrument je modularni sintetizator, ki ga dopolnjuje z elektronskimi bobni in činelami. Tekom rezidence bosta skupaj z basistom Borisom Janjetom ustvarila temelje za njun novi album, h kateremu bosta povabila soliste, ki bodo komponirali glasbo z neklasičnimi uglasitvami in sodobnimi tehnikami.

Dogodku bo 5. oktobra sledila tudi Live Coding delavnica v programu SuperCollider, ki jo bo vodil Zlatko Baracskai.

 

Luka Prinčič / SI 

Luka Prinčič je glasbenik, performer in intermedijski umetnik, ki se skozi leta delovanja na področju računalniške in elektronske glasbe, umetnosti zvoka, inter-medijskih instalacij in performansa posveča raznovrstnim pristopom k ustvarjalnim procesom in njihovi manifestaciji v umetniških dogodkih in delih. Specializiran je za računalniško-podprto elektronsko in eksperimentalno glasbo, razdelane funk ritme, potopitvene zvočne pokrajine, glasbo za oder in video, ter umetniške raziskave na področju digitalnih medijev. Leta 2006 je ustanovil spletno založbo Kamizdat in jo od l. 2013 vodi pod okriljem zavoda Emanat.

Na dogodku bo predstavil temelje svojega najnovejšega livecoding projekta, ki bo luč ugledal decembra letos pri založbi Kamizdat.

Za vizualizacije na dogodku skrbi Stella Ivšek aka 5237.