Alexandros Kontogeorgakopoulos & Olivia Kotsifa | Pogovor z umetnikoma

*

Alexandros KontogeorgakopoulosUstvarjalni projekti na stičišču umetnosti, znanosti in tehnologije.

“Predstavitev bo vezana na polje zvoka, novomedijske umetnosti in oblikovanje digitalnih glasbenih instrumentov. Ustvarjalno kodiranje, interaktivno oblikovanje in digitalna izdelava ponujajo novi generaciji umetnikov odprto dostopen medij za razvijanje svojih ustvarjalnih idej in ustvarjanje tako fizičnih kot digitalnih zvočnih del. Proces izdelave instrumentov, skladanja in nastopanja je končno združen v enovito prakso, ki ponuja izjemen potencial in ustvarjalno svobodo pri ustvarjanju glasbe, obenem pa vpliva tudi na druga področja znanosti in tehnologije. Predstavljeni bodo primeri iz mojih zvočnih del, ki se umeščajo na presečišče umetnosti, znanosti in tehnologije.”

Olivia KotsifaDružbeni in prostorski vpliv z uporabo bitov, atomov ter sooblikovalskih metodologij.

"Ali lahko novi načini sodelovanja sodelujejo pri sooblikovanju/soustvarjanju struktur za naše javne prostore? Kako nam lahko tehnologija pomaga preživeti več časa v javnih prostorih na prostem? Predstavitev bo obravnavala idejne zasnove v kontekstu Fab Lab-ov in s pristopom soustvarjanja. Fab Labi so pogosto obravnavani kot platforma za inovativne ideje, ki lahko postanejo komercialne rešitve, od katerih profitirajo podjetja. Lahko pa jih vidimo kot platforme za širše sodelovanje in nove načine vključevanja v oblikovanje in inovacije, ki kažejo na alternativne oblike proizvodnje, vodene s strani uporabnikov."

Sodelujoči:

Alexandros Kontogeorgakopoulos

Alexandros Kontogeorgakopoulos je akademik, glasbenik in umetnik, ki s svojim teoretskim raziskovanjem in umetniško prakso deluje na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. Je izredni profesor na Fakulteti za umetnost in oblikovanje v Cardiffu ter soustanovitelj transdisciplinarnega laboratorija znanosti in umetnosti oneContinuousLab​.

Olivia Kotsifa