Fotogalerija

Hansi Raber in Jerobeam Fenderson | Uvod v Osciloskopsko glasbo

*
*
*

V sklopu intenzivne tridnevne delavnice se bodo udeleženci spoznali z osnovami delovanja vektorske sinteze in osciloskopske glasbe, programsko in strojno opremo in njihovo možno uporabo za nastope v živo.

Nekateri ji pravijo osciloskopska glasba, nekateri pa vektorska sinteza, a ideja ostaja ista: zvočni valovi nadzorujejo vertikalno in horizontalno gibanje enega samega žarka svetlobe, ki izrisuje oblike, točke ter krivulje z neposredno povezavo med zvokom in sliko. Tekom tridnevne intenzivne delavnice bosta Jerobeam Fenderson in Hansi Raber razložila osnove vektorske sinteze, hkrati pa nudila praktična navodila o uporabi osciloskopov in laserjev. Umetnika bosta predstavila različno po meri narejeno programsko opremo za ustvarjanje tovrstne glasbe in razkrila nekaj trikov, ki jih uporabljata, da dosežeta vizualije in zvok, ki ga želita.

Za udeležbo ne potrebujete nobenega predznanja, novinci dobrodošli! Delavnica bo potekala v angleškem jeziku. Število mest je omejeno, prijave zbiramo na delavnice@projekt-atol.si .

V kolikor lahko, naj udeleženci s seboj prinesejo svoj prenosnik, zvočno kartico in MIDI kontroler.

Sodelujoči:

Hansi Raber

Jerobeam Fenderson

S podporo: