Modul@rnice x Synth Library

*

Mesečna srečanja na temo modularne sinteze.

Vabljeni na prvo neformalno sint srečanje, ki ga na osmo/zi pripravljamo v sredo 17. aprila ob 18.00. Znotraj cikla, ki ga bo vodil Simon Turnšek, bomo več poudarka namenili sprotnemu spoznavanju modularne sinteze, snovanju ad-hoc predavanj in delavnic, ter skupnemu raziskovanju!

**Srečanja se bodo dogajala enkrat mesečno in bodo sestavljena iz dveh delov:
➤ prvega “hands-on patchanja” na module, ki jih imamo v knjižnici
➤ drugega Voltaže Cvrčijo Veselo dela v katerem bodo posamezni metorji predstavili po en zvezek s pomočjo VCV Rack simulatorja.

Sodelujoči:

Miha Godec

Miha Godec (1988, SI) je leta 2014 diplomiral na Akademiji umetnosti Univerze v Novi Gorici (UNG AU) in začel svojo profesionalno pot kot fotograf. Tekom študija je izpopolnjeval svoje znanje na portugalski šoli ESAD (College of Art and Design). Za seboj ima veliko skupinskih in samostojnih fotografskih in intermedijskih razstav. Poleg ustvarjanja umetniških instalacij tudi poučuje fotografijo in virtualno resničnost. Samostojno izvaja izobraževalne znanstvene in umetniške delavnice. Godec posveča veliko pozornosti razvoju novih interdisciplinarnih projektov, v okviru katerih raziskuje posledice antropogenega vpliva na vodne ekosisteme, eksperimentira s čiščenjem vode in z raziskovanjem sonifikacijskih lastnosti vode, na presečišč znanosti, umetnosti in nove tehnologije.

Ida Hiršenfelder

Ida Hiršenfelder (beepblip) je zvočna umetnica in arhivistka. Komponira potopitvene psihogeografske zvočne krajine z uporabo analogne elektronike, naredi-sama modularnih sintetizatorjev zvoka, terenskih posnetkov in računalniške manipulacije. Zanima jo bioakustika, eksperimantalna glasba in zvočno prostorjenje. Je članica skupine Jata C, ki raziskuje bioakustiko in zvočne ekologije. Njena samostojna albuma Noise for Strings, Vol. 1 (2019) in Noise for Strings, Vol. 2 (2020) sta izšla pri založbi Kamizdat. Študirala je sonologijo na Kraljevem konservatoriju v Haagu.

Splet: https://beepblip.org/

Zvok: https://beepblip.bandcamp.com/

Simon Turnšek

Simon Turnšek je član umetniških kolektivov, kot je Clockwork Voltage, ki povezuje ljudi z zanimanjem za modularne sintetizatorje, ter skupnosti OctoSens, skupnostnega umetniško-raziskovalnega projekta, v sklopu katerega so udeleženci ustvarili vmesnik za senzorje z internim sintetizatorjem, ki je baziran na Arduinu. Vodi delavnice izdelovanja naprave OctoSens, do sedaj je sodeloval pri dveh, na osmo/zi in v sklopu konS razstave v Cukrarni. Je član avdio-vizualnega tria Dronišnica, ki se je predstavil na mnogih domačih festivalih in dogodkih, mdr na Festivalih Sajeta in Indigo v Cukrarni, dogodkih Clockwork voltage (v Ljubljani in Novi Gorici) in Slišno in neslišno mesto (Špitalska kapela v Celju). Trenutno zaključuje študij Aplikativne elektronike na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

S podporo: