V2V | 5237 x SMECH

*

V2V: 5237 x SMECH

@ osmo/za, Slovenska 54 (8. nadstropje), Ljubljana

V2V (video 2 video) je cikel mesečnih srečanj ustvarjalcev s področja video umetnosti, video instalacij in vizualizacij. Namen cikla je vzpostaviti pogoje za intenzivnejše in trajnejše sodelovanje, razvijanje in povezovanje lokalne ustvarjalne skupnosti. Neformalna srečanja so zasnovana v obliki predstavitev oz. soočenj dveh umetnikov po principu “b2b”, ki ga poznamo iz DJ kulture. Predstavitve v obliki performansov, AV nastopov, projekcij, prostorskih postavitev ipd. bodo služile kot izhodišče sproščenega druženja in skupinske debate. Format posameznih dogodkov se bo prilagajal praksam posamičnih dvojic. Poudarek bo na različnih konceptualnih, formalnih in prostorskih rešitvah, ki bodo omogočale izvirno predstavitev in refleksijo posameznih ustvarjalnih praks.

Na prvem srečanju se s svojim delom predstavljata koordinatorki in kuratorki sklopa Stella Ivšek (5237) in Anja Romih (Smech), ki bosta po dogodku na voljo za vprašanja glede naslednjih srečanj in sodelovanj.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Vse, ki vas zanima sodelovanje na srečanjih, vabimo k prijavi prek spletnega obrazca: https://goo.gl/forms/z97l6vaSOMh561xc2. Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na V2V.osmoza@gmail.com.

 

Sodelujoči:

Stella Ivšek

Stella Ivšek (1987) je oblikovalka ter multimedijska umetnica z Zasavskimi koreninami. Po končani likovni gimnaziji na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo je študirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Ljubljana - smer vizualne komunikacije. Njeno področje dela je široko - zajema ilustracijo, oblikovanje, animacijo in video. Pod aliasom 5237 nastopa kot VJ, zanima jo živa generativna vizualizacija zvoka, mapiranje video projekcij ter video montaža. -> VJ 5237

Anja Romih

S podporo: